Wallpaper en screensaver wijzigen

 

Zoals elke computer heeft ook jouw computer de mogelijkheid om een bureaubladafbeelding en screensaver in te stellen. Met deze twee kan je je Mac een beetje personaliseren en hiermee is veel mogelijk. Zo zijn er een aantal standaard afbeeldingen te vinden, maar kan je ook je eigen foto’s of wallpapers van het internet gebruiken. Ook worden er meerdere screensavers met Mac OS X meegeleverd.

Wallpaper en screensaver wijzigen

Als je naar Systeemvoorkeuren (via Spotlight) en dan naar ‘Bureaublad en schermbeveiliging gaat’ zie je bovenaan twee tabbladen. Als je op de linker klikt krijg je een rijk gamma aan wallpapers te zien. De meeste zijn standaard meegeleverd maar je kan ook je eigen mappen toevoegen waar je een afbeelding uit kiest. Door deze aan te klikken verandert de bureabladachtergrond direct.

Als je een afbeelding in de Finder vindt kan je deze ook direct instellen als achtergrond. Klik er dan met de rechtermuisknop op en ga naar ‘Stel bureaubladafbeelding in’.

De schermbeveiliging gaat net zo makkelijk: kies links een screensaver uit en sluit het venster. Natuurlijk kan je het daarna ook nog helemaal aan je eigen voorkeur aanpassen en kan je instellen wanneer de screensaver moet starten.

1 gedachte over “Wallpaper en screensaver wijzigen”

  1. De schermbeveiliging gaat net zo makkelijk: kies links een screensaver uit en sluit het venster. Natuurlijk kan je het daarna ook nog helemaal aan je eigen voorkeur aanpassen en kan je instellen wanneer de screensaver moet starten.

    ECHT NIET IK KAN NIET INSTELLEN HOELANG EEN FOTO MOET BLIJVEN STAAN.
    DAT IS DE VOORKEUR VAN MENEER APPLE.

     
    Beantwoorden

Plaats een reactie