Back-up’s maken met Time Machine

 

Er bestaat een programma dat standaard met Mac OS X Leopard is meegeleverd en dat automatisch back-up’s maakt: Time Machine. Het enige dat je nodig bent voor Time Machine is Leopard en een externe harde schijf. De eerste keer dat je Time Machine gebruikt maakt hij een back-up van je volledige systeem en plaatst dat op de harde schijf. Daarna zet hij om een bepaalde tijd de verandering op de computer op de harde schijf. Zo heb je altijd back-up’s die up-to-date zijn.

Als je een nieuwe Mac hebt kan je direct alle bestanden van je huidige Mac overzetten met deze back-up.

Je eerste back-up maken met Time Machine

  • Open systeemvoorkeuren (via Spotlight) en ga naar Time Machine.
  • Zet Time Machine aan en selecteer een schijf. Time Machine gaat nu een back-up maken van de hele harde schijf van je computer en elke wijziging die daarin aangebracht wordt (bijvoorbeeld een nieuwe foto) wordt ook aangebracht in de back-up.
  • Dit kan een aantal uur duren. Aanbevolen wordt om Time Machine ’s nachts te laten werken.

Nu heb je een back-up van je harde schijf. Het handige aan Time Machine is dat het oudere back-up’s niet verwijderd, maar op de externe harde schijf laat staan. Als je op je bureaublad bent en je opent Time Machine dan krijg je te zien hoe je bureaublad er eerder uitzag. Zie je daar een verwijderde foto op, dan kan je deze met één klik terugroepen naar je huidige bureaublad.

Meer info: Apple

Plaats een reactie