Applicaties en tweaks installeren (.DMG en .PKG)

Waar je op een Windows-computer een programma installeert via een exe-bestand, zijn het op de Mac de DMG- en PKG-bestanden die het ‘m doen. Applicaties krijg je meestal in een .DMG-bestand, omdat het meestal maar één bestand is die niet geïnstalleerd hoeft te worden. Tweaks hebben vaak als extensie .pkg vanwege de bestanden die naar de schijf en in het register geschreven moeten worden.

Applicaties installeren (.DMG)

Bestanden met de extensie .DMG zijn een pakketje waarin een applicatie zit opgeslagen. Het enige wat je hoeft te doen is het pakketje openen en de applicatie naar de map ‘programma’s’ te slepen.

Tweaks installeren (.PKG)

De meeste tweaks worden geïnstalleerd via een .PKG-bestand. Dit betekent niet dat het onmogelijk is om applicaties te installeren via een .PKG. Deze bestandsextensie is een afkorting voor “package”. Het is dus net als de .DMG een pakketje, maar dan met veel bestanden inclusief een installer. De installer werkt heel eenvoudig.

Je klikt op het .PKG bestand en je volgt de stappen. Onderweg moet je nog aangeven waar de tweak of applicatie geïnstalleerd moet worden en of je de overeenkomst accepteert.

Als je nog problemen ondervindt met één van de twee bestandsextensies, stel je vraag dan in een reactie.

5 Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.