Mac App Store: hoe en wat?

 

Sinds 6 januari 2011 is er voor de gebruikers van Snow Leopard de Mac App Store beschikbaar. Deze online downloadwinkel is afgeleid van de App Store op de iPhone en iPad. Deze heeft meer dan 300.000 applicaties die samen onlangs de grens van 10 miljard downloads heeft bereikt. Vandaar dat Apple besloot om eenzelfde winkel voor de Mac te maken.

De winkel werkt volgens hetzelfde principe als dat van de mobiele App Store: veel applicaties die voor een lage prijs via één klik direct te gebruiken zijn.

Als je de App Store opent dan zul je zien dat er allerlei applicaties in verschillende categorieën zijn. Door op een applicatie te klikken krijg je de productpagina. Hierop zie je een uitgebreide uitleg en een aantal screenshots. Ook kom je hier te weten of de applicatie werkt op jouw besturingssysteem en wat de prijs is. Als je overgaat tot de download dan ben je een Apple ID nodig.

Je kan hetzelfde Apple ID gebruiken dat je ook in de iTunes Store gebruikt. Als je nog nooit iets gedownload hebt uit de muziekwinkel en de applicatiewinkel die ingebouwd zijn in iTunes dan zal je een nieuw account aan moeten maken. Dit is met het volgen van de uitleg zo gepiept.

Als je de App Store opdracht hebt gegeven om een applicatie te downloaden dan verspringt het icoon van de app naar het dock en daar kun je de vooruitgang in de gaten houden. Daarna is de applicatie klaar om gebruikt te worden. Hij is terug te vinden in de map ‘Macintosh HD > Programma’s’.

De Mac App Store is beschikbaar voor iedereen met Mac OS X 10.6.6 of later. Updaten kan via ‘ + Software-update…’

Meer info: Apple

Plaats een reactie