Windows op je Mac

 

Steeds meer mensen beginnen te geloven in de Apple producten velen mensen wagen nu dus ook de overstap van een Windows naar een Mac computer.
Hoewel Windows toch nog een aantal essentiële programma’s heeft die de Mac niet ondersteunt is het handig om naast je Mac computer een dualboot te hebben van Windows.

We leggen in deze tutorial uit hoe je jou Mac computer kan voorzien van Windows. Het is wel aangeraden om vooraf een backup te maken van je huidige apple systeem met bij voorbeeeld Time Machine. Daarnaast is het handig om deze pagina uit te printen of op een andere computer te openen en er bij te houden, tijdens deze tutorial kan je niet op het internet met je apple device.

 

Tutorial benodigdheden

  1. Deze pagina uitgeprint
  2. Backup van je huidige systeem (voor de veiligheid)
  3. Windows installatie CD

Elke nieuwe Mac computer wordt geleverd met het programma Boot Camp, dit programma zorgt ervoor dat een dualboot mogelijk is tussen Mac en Windows.

 

Stap één!

Open het programma Boot Camp-assistent in Applicaties, je kunt nu een welkomstbericht zien en na die te hebben doorgelezen mag je op ( Verder ) klikken.

 

Stap twee!

Boot Camp Assistant weergeeft nu een partitie keuze scherm dit houdt in dat je nu een definitieve keuze gaat maken over hoeveel GB’s Windows mag krijgen.

Het scherm ziet er zo uit:
Dualboot scherm

 

Door met de muis van links naar rechts te bewegen bepaal je de opslagruimte voor Windows.

 

Stap drie!

Wanneer je stap twee succesvol hebt doorstaan kun je op ( Partities verdelen ) klikken.
Het kan even duren voordat de partities gecreëerd zijn, probeer tijdens deze handeling geen zware programma’s te draaien.

 

Stap vier!

Wanneer je het proces van stap drie goed hebt doorlopen kun je de Windows installatie starten, het programma Boot Camp vraagt nu om een Windows installatie CD! Als je deze hebt ingebracht kun je op ( Start installatie drukken ).

 

Het kan even duren voordat Windows is geïnstalleerd, schakel de computer niet uit.
Tip: Wanneer je Windows hebt geïnstalleerd en geconfigureerd kun je weer terugschakelen naar Mac door op de “Option” toets te drukken, je kunt nu kiezen tussen een Windows en Mac dualboot.

Dualbootscherm

Plaats een reactie