Mac adressenboek

 

Een Mac computer is voorzien van talloze applicaties en één daarvan is de Contacten applicatie. Vergeet de online diensten of het ouderwetse kleine adressenboekje.
In dit artikel gaan we je uitleggen hoe je je Contacten Applicatie simpel kan gebruiken zoals, contactpersonen toevoegen en we leren je meer handige dingen.
De applicatie is standaard te vinden in je dock onderin het scherm op het bureaublad. Indien je deze niet in de dock kunt vinden ga je naar: Finder , Programma’s , Contacten.

Wanneer je de applicatie hebt geopend kan je onder de lijst op het plusje klikken om een nieuw contact toe te voegen, zie onderstaande afbeelding:

Een verwarrend onderdeel van deze applicatie kan zijn dat de gegevens van contactpersonen op een ‘kaart’ staan hierdoor zie je in het menu een optie staan “Nieuwe kaart” als je daar op klikt doe je niets anders dan een nieuw contact persoon toevoegen.

In de menubalk aan de bovenzijde onder “Archief” staat een lijst met opties en daar achter de bijbehorende sneltoetsen.
Onder het knopje nieuwe kaart bevindt zich de optie “ Nieuwe groep ” dit kan handig zijn voor als je bijvoorbeeld privé contactpersonen en zakelijke contactpersonen gescheiden wilt houden.

Doordat de contactpersonen worden opgeslagen met de extensie .vcf kun je jou contactpersonen ook makkelijk exporteren en vervolgens weer importeren in bijvoorbeeld Windows, een .vcf bestand wordt veel gebruikt door verschillende Operating Systemen.

Indien je bijvoorbeeld gaat overstappen naar Linux dan is er een speciaal converteer programma om de juiste extensie te verkrijgen zodat je nog steeds de contactpersonen zorgeloos en handig kunt importeren.

Wist je dat? Dankzij de nieuwe technologie kan je de Contacten applicatie nu ook online en draadloos synchroniseren met iCloud, dit houdt in dat je je contactpersonen nu ook via bijvoorbeeld je iPhone of iPad kan inladen.
De applicatie is zo handig omdat hij veelzijdig is, je kunt de applicatie dus ook perfect voor zakelijke doeleinden gebruiken omdat je bepaalde contactpersonen in verschillende groepen kan plaatsen.

Maar voor de particulier is dit programma ook uitermate geschikt.

 

3 gedachten over “Mac adressenboek”

 1. Ik kan nergens vinden hoe de kolommen van een print-out van je contacten aan te passen. De naamkolom is veel te breed, waardoor de andere gegevens veel te “samengeknepen” worden weergegeven.

  Waar kan ik een beter handleiding vinden?

   
  Beantwoorden
 2. Dit heb ik op mijn iMac maar plotseling zie ik alleen nog de namen in de klom maar zijn er geen kaarten meer!
  Alle gegevens weg?!
  Hoe kan dit?

   
  Beantwoorden

Plaats een reactie